GlareVPN使用日本在地伺服器‧日本本地IP位址,述不能訪問日本國內網站的情形將通通消失。  《Fracked》將於本週五 8 月 20 日推出!   KOF XV新角色「夏爾美」登場!介紹短片公開!   《原神》1.5版本:「玉扉繞塵歌」將在4月28日上線   《Heavenly Bodies》美術設計解析(12 月 7 日推出)   「Indie World 2021.12.16」 發表內容總結!   進入Norsfell《Tribes of Midgard》的世界——協力動作RPG於7月 27日正式推出   (台灣) 影音串流平台服務「Disney+」將於11月12日起登上PS5與PS4!   《GUILTY GEAR -STRIVE-》Season Pass1 第3彈追加角色公開!Happy Chaos參戰! 

熄電視機冇影響,我有平板電腦

商業
IMAG1522

今晚,睇嚟好多人都會改變習慣,唔開電視。

但我想講,我而家每一晚,都唔會開電視,包括食飯既時候,亦唔記得幾耐無開過。

但咁唔代表我睇少咗電視,原因係我唔開電視機,我會係平板電腦睇(但當然唔係CCTVB),有時甚至棟部機係飯枱度睇。

平板電腦,我用iPad,亦同時用Lenovo ThinkPad,簡單嚟講,打機我會用iPad,做嘢同睇片就多數ThinkPad。

唔止係我,啲細路亦一樣,佢地每逢周未或放假,都會睇YouTube,係佢地既世界,平板同電腦已經係一個等號。

就算放眼全世界,最近智能手機同平板電腦既生產量同收入,已經超越咗所有傳統消費電子產品既總和,世人對「電視機」既依賴只會愈來愈少,就算係睇電視節目,亦唔一定係「電視機」上面睇到囉。

今晚既行動,我支持,我會繼續唔開電視機。


Source: thebigtrend.com

隨機商業新聞

Micorsoft